Ajax en PSV delen de punten in enerverende topper

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 18 december 2016 18:42 – Bron: Ajaxinside.nl

1470297465

In een zeer boeiende topper hebben Ajax en PSV in de Amsterdam ArenA de punten gedeeld: 1-1. In een eerste helft, die bol stond van de overtredingen en kansen, werd niet gescoord. Kort na rust zette Davy Klaassen de thuisploeg dik verdiend op voorsprong. Ondanks kansen op een ruimere marge was het uitgerekend oud-Ajacied Siem de Jong die de Eindhovenaren kort voor tijd op gelijke hoogte schoot.

Ajax liet direct vanaf het begin zien dat ze het gat met Feyenoord weer wilde verkleinen tot drie punten en PSV juist op zes punten te zetten. Met name in de openingsfase werden de bezoekers van het kastje naar de muur gestuurd en vond Klaassen na een geweldige van bal Schöne het zijnet. Al gauw werd duidelijk dat PSV het niet moest hebben van het voetballende gedeelte, maar door er juist een gevecht te maken. Met de teruggekeerde Guardado voorop werden de Amsterdamse spelers aangepakt en dit had tot gevolg dat Dolberg en El Ghazi al halverwege de eerste helft de strijd moesten staken. Met Cassierra en Cerny als vervangers bleef Ajax de betere ploeg en eerstgenoemde krijg twee uitgelezen kansen om het overwicht in de score uit te drukken. PSV stelde er op een kopbal van De Jong echter weinig tegenover.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of de ArenA werd in vuur en vlam gezet. Een overstap van Cassierra bood Klaassen de kans om uit te halen en de aanvoerder schoot buiten bereik van Zoet de thuisploeg op voorsprong. Ajax leek bevrijd en ging direct op zoek naar meer, maar ook PSV ging beter voetballen nadat het op achterstand kwam. Met name Cassierra kreeg ook in het tweede bedrijf een aantal kansen om zijn ploeg in veilige haven te brengen. Dat het een slijtageslag werd, bleek wel uit het feit dat ook PSV een aantal wissels moest doorvoeren vanwege blessures. Moreno en Willems konden beide niet verder en verlieten het veld. Ook Siem de Jong was inmiddels ingevallen en de voormalig Ajaxspeler deed zijn oude ploeg tien minuten voor tijd veel pijn door Onana te verschalken. In de slotfase probeerden beide ploegen om de overwinning nog binnen te slepen, maar tevergeefs.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Riedewald, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech; El Ghazi (20. Cassierra), Dolberg (25. Cerny/84. De Ligt), Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.