Ajax en Ten Hag op vakantie: “De accu is leeg”

Ajax won deze zondagmiddag relatief eenvoudig met 1-3 van Vitesse. De Amsterdamse club sloot het eredivisie-seizoen 2020/21 af met 88 punten en 102 doelpunten. Tevens werd de beker gepakt en de kwartfinale van de Europa League bereikt. Trainer Erik ten Hag is tevreden.

“We hebben de meeste punten in deze eeuw gehaald, over de honderd goals gemaakt en de minste tegen. Prima seizoen”, zo stelt Erik ten Hag na de wedstrijd tegen ESPN. De Tukker merkte dat er van wedstrijdspanning amper sprake was. “Dat zie je bij de tegenstander en natuurlijk ook bij ons: de honderd procent focus is er niet. Het tempo is net te traag, veel foute passes, eerste contact niet goed, niet goed in positie staan. De adrenaline is er niet echt en dan is het geen topprestatie. Maar dat is ook logisch”, vindt Ten Hag.

Het was een zwaar seizoen voor de Ajacieden. Behalve voor de EK-gangers en Antony (de Braziliaan is geselecteerd voor de Olympische Spelen) zit het seizoen voor Ajax erop. “Ook voor de staf en trainers. Om de drie dagen is er een wedstrijd. Je sluit een wedstrijd af en zit alweer in de volgende wedstrijd. Dat gaat in zo’n hoog tempo dat de accu bij de staf eveneens leeg is”, aldus de oefenmeester.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.