Erik ten Hag

Ajax en transfers: “Erg afhankelijk van mogelijkheden die zich voordoen”

Ajax wacht een drukke lente en zomer op transfergebied. Er zullen veel spelers vertrekken bij de Amsterdamse club, dus trainer Erik ten Hag en directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn druk bezig om vervangers te halen. Tot nu toe werden alleen de tieners Perr Schuurs en Hassane Bandé vastgelegd.

Ten Hag kan dus aan de slag: “Mijn stem in de aankopen is dat ik samen met Overmars de selectie samenstel, binnen de financiële kaders. We praten er binnen het technisch hart uiteraard ook over. En we vergeten heus niet welke talenten we zelf in huis hebben”, citeert het Algemeen Dagblad de schorre Twentenaar.

De trainer vervolgt: “Er zijn al wel lijnen uitgezet, maar met het vastleggen van de categorie spelers die wij willen, ben je ook erg afhankelijk van de mogelijkheden die zich voordoen. Daarmee worden je keuzes enigszins bepaald en is timing ontzettend belangrijk.”

Volgens de krant staat het vertrek van Hakim Ziyech vast. Doelman André Onana aast eveneens op een transfer. Rond Matthijs de Ligt en Justin Kluivert is er nog onzekerheid. Dijks en Viergever vertrekken zeker. Het duo is transfervrij.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

 

Bron:
Algemeen Dagblad

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.