Davy Klaassen

“Ajax en Werder Bremen akkoord over transfer Davy Klaassen”

Davy Klaassen keert terug bij Ajax, meldt de betrouwbare voetbaljournalist Fabrizio Romano. Volgens de reporter hebben Ajax en Werder Bremen inmiddels een akkoord bereikt over een transfer.

Beide clubs waren al een tijdje met elkaar in onderhandeling. Werder Bremen vroeg naar verluidt dertien à vijftien miljoen euro. Dat bedrag was te gortig voor de Amsterdamse club, maar beide partijen kwamen gisterenavond alsnog nader tot elkaar. Vandaag, zondagmiddag, is het toch gekomen tot een overeenkomst. Alleen de laatste details moeten nog gladgestreken worden.

De zestienvoudig Oranje-international debuteerde in 2011 voor Ajax en kwam in zes jaar tijd tot 180 officiële wedstrijden. Klaassen transfereerde in 2017 voor 27 miljoen euro naar Everton. De middenvelder verbleef daar een seizoen om daarna de stap te maken naar Werder Bremen. De Bundesliga-club betaalde toen zo’n 15 miljoen euro voor de voormalige en toekomstige Ajacied.

Update 15.30 uur: Ook Mike Verweij maakt melding van de overeenkomst. De journalist van De Telegraaf heeft het over een transfersom van 11 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 14 miljoen euro.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.