Donny van de Beek

Ajax faalt in Noorwegen en mist Europees voetbal

Ajax is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers verloren in eigen huis al met 0-1 tegen Rosenborg BK en ging ook in Noorwegen onderuit. Het werd 3-2 voor de Noorse opponent. Niklas Bendtner opende in de eerste helft te score. In de tweede helft boog Ajax de achterstand om in een 1-2 voorsprong en leek het op weg naar plaatsing voor de Europa League, maar in de laatste tien minuten maakte invaller Adegbenro twee goals en schoot Rosenborg naar een 3-2 zege.

Ajax begon ijzersterk aan de eerste helft. De ploeg van Marcel Keizer combineerde goed en hanteerde een hoog baltempo. Dit leidde tot kansen voor Younes, De Ligt en Ziyech, maar allen vonden een verdediger of de keeper op hun weg. Na een kwartier spelen verloor Ajax echter de grip op de wedstrijd en werd Rosenborg gevaarlijker. Slordig balverlies leidde in de 26e minuut de openingstreffer in van Niklas Bendtner die zijn ploeg dus op voorsprong zetten. Ajax leek van slag te zijn en kwam er amper aan te pas in de resterende minuten van de eerste helft.

Keizer bracht Huntelaar in de rust binnen de lijnen voor Van de Beek in het kader van ‘alles of niets’ en dat betaalde zich na een uur spelen dubbel en dwars uit. Veltman gaf een voorzet op Younes die van dichtbij de gelijkmaker binnen wist te tikken. Ajax drukte direct door en dit keer was Younes vanaf links de aangever en schoot Schöne bij de tweede paal de 1-2 tegen de touwen. Ajax kreeg daarna een paar goede mogelijkheden op de 1-3 via Cerny en Younes. De Tsjech stuitte echter op de keeper en Younes schoot op de paal.

Ajax had de wedstrijd in handen, maar Rosenborg kwam in de tachtigste minuut alsnog op gelijke hoogte. Een voorzet van  Meling werd bij de tweede paal ingekopt door Adegbenro waarmee de Noren Europees voetbal veilig wist te stellen. Om het nog wat erger te maken wist diezelfde Adegbenro vlak voor tijd ook nog de eindstand op 3-2 te bepalen.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.