Ajax-fans woedend over datum Ajax – Feyenoord

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 14 juni 2013 11:07 – Bron: Algemeen Dagblad

Donderdag presenteerde de KNVB het concept voor het competitieschema 2013-2014. In speelronde 3 staat al de Klassieker Ajax – Feyenoord op het programma. Dat betekent dat de wedstrijd op 18 augustus plaatsvind, wanneer nog veel supporters op vakantie zijn. “Het is ongelooflijk, wie bedenkt dit?”, vraagt Daniel Dekker zich af, de voorzitter van de supportersvereniging van Ajax. “Ik hoop dat er nog iets veranderd kan worden. Ik blijf dit heel gek vinden.”

1272620811

De competitie begint komende zomer vroeg, zodat het op tijd is afgelopen voor het WK, volgend jaar in Brazilië. Daardoor was het duidelijk dat de voetbalfans door vakantie wedstrijden zouden gaan missen, maar dat daar uitgerekend Ajax – Feyenoord bijzit, valt verkeerd bij veel fans. “Het is de wedstrijd van het jaar en de helft ligt nog op het strand. Is dit weer verzonnen door bobo’s? Het te hopen dat de KNVB hier niet bij nagedacht heeft. Als het wel bewust zo gepland is, is het nog erger”, zegt Dekker.

De KNVB heeft via Gijs de Jong, manager Competitiezaken, gereageerd op de ontstane commotie. “Ajax neemt deel aan de Champions League en speelt dus op dinsdag of woensdag. Ajax wil daarom zo vaak mogelijk van de zondag weg blijven en op zaterdag spelen. De Klassieker mag niet op de zaterdag en dus hebben wij gekozen voor een vroege zondag.”

De Jong houdt geen rekening met de supporters die de wedstrijd dan niet in het stadion kunnen zien. “Eredivisie Live is goed bereikbaar dus de wedstrijden zijn goed bekijken. Ik snap dat mensen het niet altijd leuk vinden, maar wij houden vooral rekening met de sportieve belangen. En daarin hopen wij dat Ajax en PSV het zo goed mogelijk doen in Europa.”

Ajax heeft ook gereageerd op de boze reacties van supporters. “De KNVB doet er alles aan om een zo goed mogelijk speelschema op te stellen. We begrijpen dat het niet zomaar een wedstrijdje is die fans nu missen door vakantie. We gaan het schema goed analyseren en als we merken dat er aanleiding is om een en ander te veranderen, zullen we dat niet nalaten”, zo laat een woordvoerder van Ajax weten aan het Algemeen Dagblad.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.