Ajax favoriet voor de titel? Het lijkt er wel op!

De Eredivisie is weer begonnen en dus zullen de mensen van de KNVB binnenkort weer de kampioensschaal laten blinken. Dus zullen de 18 Eredivisie teams weer gaan strijden om trofeeën, waarvan een er al is uitgereikt: De Johan Cruijff schaal. Die prijs werd gewonnen door Ajax en daarnaast is de verwachting van veel analytici dat Ajax weer voorop in de strijd gaat voor het kampioensschap.

Ajax zwemt in het geld door verkoop De Jong en De Ligt

Want Ajax is huizenhoog favoriet voor de titel. Hoewel toppers als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong vertrokken, naar respectievelijk Juventus en Barcelona, is de selectie opnieuw beter en breder geworden. Door de successen van vorig seizoen en de verkoop van genoemde spelers zwemt Ajax in het geld en kan het zich ook gaandeweg het seizoen nog versterken, mocht dit nodig zijn. Het verschil in financiële middelen tussen Ajax en de rest van de clubs is ondertussen onoverbrugbaar groot geworden. En dus zal Ajax aan het einde van het seizoen weer met de kampioensschaal in de handen staan.

PSV: kan het wel zonder spits en aanvoerder Luuk de Jong

Maar: voetbal is en blijft vaak verrassen. Misschien dat PSV het Ajax moeilijk kan maken, al lijkt de ploeg spits Luuk de Jong nu al node te missen. PSV heeft in aanvallend opzicht wel veel te bieden met de nieuwe aankoop Bruma, met talent Malen en met de gewilde Steven Bergwijn. Misschien dat PSV vanuit de luwte tot grote hoogte kan stijgen. Feyenoord? De club lijkt opnieuw verzwakt en de financiële middelen zijn niet afdoende om nog in de buurt van PSV en zeker Ajax te komen. Ploegen als AZ, Utrecht en Vitesse lijken dit seizoen in staat het Feyenoord moeilijk te kunnen maken in de strijd om de derde plaats.

We laten ons opnieuw verrassen dit voetbalseizoen

Voor Ajax is behalve het kampioenschap ook de Champions League weer erg belangrijk. Juist in dat toernooi stal Ajax volgend seizoen de show. Vreemd genoeg wisten de Amsterdammers de smaakmakers Ziyech en Tadic aan boord te houden, terwijl ook Donny van der Beek nog steeds selectielid is. Aan de staart van de ranglijst zal het spannender worden. Fortuna, VVV, RKC en Emmen lijken op voorhand de ploegen die in aanmerking komen voor degradatie, hoewel Emmen zich op papier leuk versterkt lijkt te hebben. Maar papier beweegt niet, en dus laten we ons opnieuw verrassen dit voetbalseizoen. Want verrassend is de Eredivisie eigenlijk elk jaar.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.