Geschreven door Richard Suavimani – Uitgave: 19 december 2010 09:01 – Bron: NOS Teletekst

De competitiewedstrijd Ajax-Feyenoord die zondag om 12.30 uur op het programma stond, is door de KNVB afgelast. De bond ontving vroeg in de ochtend een dringend negatief advies van de politie en de gemeente Amsterdam. Zij verwachten dusdanige verkeersproblemen rondom het stadion, dat ze adviseren de wedstrijd niet te laten spelen.

Door beperkt treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam, kunnen veel supporters niet met het openbaar vervoer naar de wedstrijd komen. Vervoer per auto of fiets wordt in verband met gladheid afgeraden. Er zou een onveilige situatie ontstaan, die partijen niet verantwoordelijk achten.

,,Dit is natuurlijk bijzonder vervelend, voor alle partijen”, aldus Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB. ,,Het is een overmachtsituatie. We hadden afgesproken vroeg in de ochtend de situatie te bekijken omdat de hoop bestond dat de wedstrijd gespeeld zou kunnen worden. Dat zou voor iedereen het beste zijn, ook in verband met de volle speeldagenkalender. Helaas is dat niet het geval. Dan moeten we reëel zijn en volgen we het advies van de lokale autoriteiten op. Gelukkig heeft de KNVB de wedstrijd direct opnieuw kunnen vaststellen.”

Inmiddels is voorlopig vastgesteld dat de Klassieker op woensdag 19 januari om 20.00 zal worden ingehaald.  

Reageren op dit bericht