Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 17 december 2009 12:35 – Bron: De Telegraaf

HFC Haarlem kan donderdag een flinke streep door de rekening zetten, als het tijdens de bijeenkomst met Ajax’ algemeen directeur Rik van den Boog en Cock Jol om financiële steun gaat vragen. “We gaan niet bijspringen op financieel gebied”, zegt de algemeen directeur van de Amsterdammers op voorhand in De Telegraaf. “De samenwerking tussen beide clubs is puur van voetbaltechnische aard.”

Met een schuld van bijna drie ton verkeren de Haarlemmers in financieel zwaar weer en lijkt een faillesement nabij. “Het is vooral vervelend voor Haarlem als dat gebeurt”, aldus de directeur. “Voor ons is het jammer. We kijken naar samenwerkingsverbanden met meer clubs. Al staat dat nu nog los van de samenwerking met Haarlem. Volendam en Ajax hebben de handen al ineengeslagen. Dat zouden we kunnen intensiveren. En ik verwacht de komende periode ook met andere clubs gesprekken te kunnen voeren.”

Volgens de krant zijn AGOVV Apeldoorn, FC Omniworld, FC Oss en Willem II/RKC in beeld als andere mogelijke clubs voor een samenwerkingsverband. Ook denkt Ajax dat het voor Daley Blind goed is om het seizoen af te maken in Haarlem. De zoon van assistent-trainer Danny Blind komt in de hoofdmacht van Martin Jol weinig aan spelen toe.  

Reageren op dit bericht