Ajax gaat in laatste minuut ten onder tegen Feyenoord

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 28 oktober 2015 21:52 – Bron: Ajaxinside

Ajax ligt uit de KNVB beker. De ploeg van Frank de Boer ging met 1-0 onderuit bij Feyenoord. Lange tijd leek de Klassieker af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, waarna er verlengd zou worden. Maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd was het dan toch raak, toen een vrije trap van de thuisploeg via Joël Veltman in het Ajax-doel terechtkwam: 1-0. Een omstreden doelpunt, want in de herhaling is goed te zien dat Dirk Kuijt ervoor zorgt dat Veltman ten val komt. Via de vallende verdediger valt de bal vervolgens achter Jasper Cillessen in de goal.

1418978154

In een uiterst sfeervolle Kuip had Ajax al snel de controle te pakken. De ploeg van De Boer speelde in vrijwel dezelfde samenstelling als in de tweede helft tegen Vitesse. Alleen Mike van der Hoorn en Diederik Boer stonden er toen niet in, zij vervingen Riedewald en Cillessen. Veel kansen creëerde Ajax niet in het eerste half uur. Datzelfde gold voor de thuisploeg, dat enkel fel van zich afbeet. Met name Kuyt en Vilhena gingen voorop in de strijd bij de Rotterdammers.

Soms ging het ook over de schreef wat betreft de felheid. Vilhena raakte Riechedly Bazoer hard, waardoor het erop leek dat de Ajax-middenvelder de strijd moest staken. De 19-jarige Ajacied kon echter toch door en speelde de wedstrijd uit. Na een dik half uur kreeg Viktor Fischer dé kans op 0-1, toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van Daley Sinkgraven. Kenneth Vermeer voorkwam dat Fischer de openingsgoal kon maken. Nadien kreeg Ajax nog enkele kansjes om voor rust nog op voorsprong te komen, via Younes, Gudelj en Sinkgraven, maar zij troffen geen doel.

Na rust deed Feyenoord er nog een schepje bovenop wat betreft het leveren van strijd. Vlak na de pauze kreeg Lasse Schöne een behoorlijke trap van Eljero Elia, maar net als in de eerste helft greep scheidsrechter Van Boekel niet in. Op die manier vocht Feyenoord zich in de wedstrijd en kreeg het meer en meer de overhand. Tot kansen kwam het nauwelijks, maar ook Ajax kwam niet in de buurt van een doelpunt.

Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe opgefokter de sfeer werd in de Kuip. Na een goede vrije trap van Schöne, die werd gekeerd door Vermeer, sloeg de vlam in de pan. Veel spelers raakten betrokkken in een opstootje, waarna Younes en Van Beek geel kregen, de eerste kaarten van de wedstrijd (pas in de 81e minuut). Vijf minuten later, terwijl de bal niet in de buurt was, gaf Feyenoord-spits Kramer zijn mandekker Veltman een klap in het gezicht. En u raadt het al: Van Boekel greep niet in.

Dat deed hij wel nadat Mike van der Hoorn een tweede bal uit het veld schopte. Dat leverde hem geel op. Volgt u het nog? Het werd steeds gekker in Rotterdam. Van voetbal was nauwelijks meer sprake, het was een gevecht. En net toen iedereen zich had ingesteld op een verlenging, werd het toch nog 1-0, door een eigen goal van Veltman.

Opstelling Ajax: Boer (77. Cillessen); Tete, Van der Hoorn, Veltman, Dijks; Bazoer, Gudelj, Sinkgraven; Schöne (82. Serero), Fischer (95. Milik), Younes.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.