Edwin van der Sar

Ajax gaat rol Van der Sar in Technisch Hart bekijken

Binnen Ajax lijkt het ook duidelijk dat het Technisch Hart niet optimaal functioneert. Kampen staan lijnrecht tegenover elkaar en dat heeft zijn weerslag op het beleid. Spelers worden niet of te laat aangekocht en de visie voor de langere termijn is ook onduidelijk.

Daarom wordt de komende periode binnen Ajax naar de rol van Edwin van der Sar gekeken, meldt De Telegraaf. De voormalige topkeeper heeft twee rollen. Die van algemeen directeur en hij is ook de voorzitter van het Technisch Hart. Van der Sar en Bergkamp hadden een grote rol in het vertrek van Peter Bosz. De huidige trainer van Borussia Dormund wilde zijn eigen staf samenstellen, maar dat mocht niet van het Ajax-duo.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars wilde wel de wens van Bosz inwilligen. Ook wilde Overmars een ervaren trainer aanstellen en Marcel Keizer geleidelijk klaarstomen voor het hoofdtrainerschap, maar ook dat vond de goedkeuring niet bij de ‘Non-Flying Dutchman’ en ‘Flappie’. Gisteren was er een ingelaste overleg tussen directie en rvc, maar daar kwamen deze zaken niet echt ter sprake. „Vanzelfsprekend kwam ook de transferwindow ter sprake”, zegt een woordvoerder van Ajax. „Maar de rvc en directie hebben vooral de consequenties van de Europese uitschakeling doorgenomen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.