Ajax geeft voorsprong uit handen tegen AZ

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 november 2016 16:26 – Bron: Ajaxinside.nl

1470297465

Ajax heeft zondagmiddag niet geprofiteerd van het puntenverlies van PSV. De ploeg van Peter Bosz speelde in Alkmaar met 2-2 gelijk bij AZ. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Wout Weghorst, maar in de tweede helft boog Ajax de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Bertrand Traoré en Davy Klaassen maakten de Amsterdamse doelpunten. Ruim tien minuten voor tijd werd de eindstand door wederom een goal van Weghorst bepaald op 2-2.

Ajax begon nog aardig aan de wedstrijd met doelpogingen van Ziyech en Dolberg, maar al snel werd duidelijk dat AZ feller en scherper was in de duels. Waar Onana eerst nog kon redden op inzetten van Mühren en Weghorst was het laatstgenoemde die na een klein kwartier spelen de bal via Veltman in de voeten kreeg en beheerst raak schoot: 1-0. AZ kreeg nog een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden via onder meer Jahanbakhsh, maar een tweede treffer bleef uit. Aan de andere kant werd doelman Rochet nog getest met een afstandsschot van Ziyech, maar hij redde knap.

Waar AZ in de eerste helft de bovenliggende partij was, sloeg dit totaal om na rust. Ajax schoot uit de startblokken. Younes vond Traoré die op zijn beurt onderkant lat raak wist te schieten: 1-1. Na ruim een uur spelen zette Schöne Younes alleen voor de keeper, hij zag twee doelpogingen worden gekeerd door Rochet, maar Klaassen tikte de afvallende bal alsnog binnen. Er leek voor Ajax geen vuiltje aan de lucht en het had de wedstrijd in handen, maar één kans was voor AZ genoeg om op gelijke hoogte te komen. Het was wederom Weghorst die scoorde, ditmaal op aangeven van Jahanbakhsh. Ajax ging in de laatste tien minuten op zoek naar de winnende treffer en het was dichtbij via invaller Cassierra, maar zijn inzet ging voorlangs.

Opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech (84′ Van de Beek); Traore, Dolberg, Younes (65′ Cassierra)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.