Donny van de Beek

Ajax geeft voorsprong weg en faalt in Enschede

Ajax heeft zaterdagavond twee punten verspeelt. De Amsterdammers speelden in Enschede met 3-3 gelijk tegen FC Twente. Lasse Schöne leek eerst de gevierde man te worden. Hij schoot in de eerste helft twee keer een vrije trap tegen de touwen en hielp Ajax daarmee in het zadel. Vlak na rust bracht Stefan Thesker de spanning terug door raak te koppen uit een corner. Daarna maakte diezelfde Thesker met een knap schot de 2-2. Door een goal van Kluivert leek Ajax alsnog drie punten te pakken, maar oud-Ajacied Tom Boere redde een minuut voor tijd een punt voor de Tukkers.

In de openingsfase was FC Twente de gevaarlijkste ploeg. Eerst kreeg Jensen een grote kans, maar schoot in de handen van Onana. Niet veel later stond Liendl oog in oog met de doelman, maar schoot van een meter of zeven hard voorlangs. Ajax groeide daarna in de wedstrijd en kreeg zelf ook grote kansen. Neres schoot één op één met de doelman naast en Dolberg stuitte uit een vrije schietkans op de doelman. Na ruim een half uur spelen schoot Schöne Ajax op voorsprong met een geplaatst balletje uit een vrije trap. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor de Deen die ditmaal hard over de muur de bal tegen de touwen knalde.

In de tweede helft schoot FC Twente uit de startblokken en kwam het terug tot 1-2. Thesker kopte raak uit een corner en maakte de aansluitingstreffer die de spanning in de wedstrijd verhoogde. Aan de andere kant was Ajax al snel dichtbij een derde goal. Een vrije trap van Ziyech werd geschampt door het hoofd van Veltman en raakte de paal. Het was de thuisploeg dat dankzij een mooie knal van Thesker op gelijke hoogte kwam. De wedstrijd ging op en neer toen Kluivert tien minuten voor tijd Ajax op 2-3 wist te zetten. De drie punten leken mee terug te gaan naar Amsterdam, maar in de slotfase kopte Boere raak uit een vrije trap waarmee de eindstand op 3-3 werd bepaald.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, De Ligt, Wöber (46′ Zeefuik); Schöne, F. de Jong, Van de Beek, Ziyech; Neres, Dolberg (82′ S. de Jong) en Kluivert.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.