Geschreven door Maarten van Nijmegen – Uitgave: 05 juli 2009 15:22 – Bron: Fotboll Expressen

Volgens het Zweedse dagblad Expressen is Ajax geïnteresseerd in middenvelder Rasmus Elm van Kalmar FF. Hij is het jongere broertje van ploeggenoot David en SC Heerenveen-speler Viktor Elm. Volgens het tabloid zou Rasmus Elm worden gevolgd door vele topclubs. Elm maakte, samen met ploeggenoot Marcus Berg, indruk op het EK onder 21 jaar.

“Een interessante speler,” aldus Ajax-scout John Steen Olsen tijdens het EK onder 21. “We hebben hem diverse wedstrijden bekeken en tijdens het Europees kampioenschap onder 21 heeft hij het in mijn ogen heel goed gedaan.” Spelersmakelaar van Elm, Patrick Donker, zegt dat veel clubs geinteresseerd zijn, maar officieel van hen nog niets gehoord te hebben.

Rasmus Elm (17 maart 1988) speelt sinds 2005 bij de hoofdmacht van Kalmar FF. In vier seizoenen speelt hij 77 wedstrijden, waarin hij acht doelpunten heeft gemaakt. In 2008 wordt Kalmar FF voor de eerste keer in de clubhistorie kampioen van Zweden. Met tien assists en vijf doelpunten in 27 wedstrijden heeft Elm een flink aandeel in de titel. Elm wordt eind 2008 voor het eerst opgeroepen door de Zweedse bondscoach Lars Lagerbäck. De jongste (en volgens kenners meest talentvolle) Elm-telg is ook diverse andere topclubs niet ontgaan. De Zweed zou naast door Ajax, gevolgd worden door onder meer Bayern München, Marseille, Paris Saint Germain, Fulham en Valencia. Er zou nog niet op hem zijn geboden.

Overigens zou Wánderson do Carmo (18 februari 1986) ook nog steeds in de belangstelling van Ajax staan. De Braziliaanse middenvelder speelt sinds 2007 voor het Zweedse team GAIS en scoorde in 47 wedstrijden 19 doelpunten. Eind mei werd al bekend dat zowel Ajax als SC Heerenveen hun oog hadden laten vallen op Wánderson. John Steen Olsen zou onlangs in het dagblad hebben gezegd dat Ajax geld heeft als ze hem willen halen. Wánderson heeft nog een contract tot medio 2011 bij de De Makrelen.  


Dit bericht is gebaseerd op bronnen waarvan niet kan worden bepaald of ze betrouwbaar zijn. Ajaxinside.nl wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Neem dit bericht dus met een korreltje zout!

Reageren op dit bericht