Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 november 2009 21:01 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft goede zaken gedaan in poule A van de Europa League. De ploeg van Martin Jol won donderdagavond van Dinamo Zagreb. In het bijna lege Maksimir Stadion werd het 0-2. Marko Pantelic en Demy de Zeeuw waren trefzeker namens de Amsterdammers. Dinamo Zagreb eindigde de wedstrijd uiteindelijk met negen man door twee rode kaarten. RSC Anderlecht won de andere wedstrijd in de poule. Thuis tegen FC Timisoara werd het 3-1 voor de Belgen.

In het bijna lege stadion was Ajax constant de bovenliggende partij. De ploeg oogde scherp en Dinamo Zagreb had verloor de meeste onderlinge duels. Ajax kwam dan ook verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Urby Emanuelson werd door de volledig vrijstaande Pantelic van dichtbij ingetikt. De Amsterdammers gaven twee kansen weg, maar Maarten Stekelenburg hield het doel schoon. Ajax bleef aanzetten voor de 2-0 en vlak voor rust was het De Zeeuw die op aangeven van Suárez de score verdubbelde. Even daarvoor ontving Cufré een rode kaart.

In de tweede helft probeerde Ajax nog wel aan te zetten voor een derde treffer, terwijl de thuisploeg achterover bleef hangen. Invaller Mitchell Donald kreeg de grootste kans van de wedstrijd, maar hij miste de bal voor een driekwart leeg doel. Ruim een kwartier voor tijd kreeg Calello zijn tweede gele kaart, maar ook tegen negen man lukte het Ajax niet om een derde doelpunt te maken.

Tussenstand Poule A:
1. RSC Anderlecht 4 – 8
2. AFC Ajax 4 – 8
3. FC Timisoara 4 – 2
4. Dinamo Zagren 4 – 0  

Reageren op dit bericht