Ajax geniet beschermde status in eerste voorronde CL

1377555704

Het is mislopen van de titel heeft als gevolg dat Ajax directe kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League misloopt. Willen de Amsterdammers aankomend seizoen alsnog uitkomen op het hoogst mogelijke Europese podium, zullen ze twee voorrondes moeten doorkomen. Vorig seizoen lukte het Ajax niet om deze voorrondes door te komen. Het Oostenrijkse Rapid Wien was over twee duels te sterk.

Omdat Ajax bij de eerste vijf clubs met de hoogste UEFA-ranking zit, geniet het in de derde voorronde een beschermde status. Dit houdt in dat de Amsterdammers clubs als Fenerbahce, Shakhtar Donetsk en Anderlecht kunnen ontlopen. Wel kan het de nummer 3 van Frankrijk loten: AS Monaco. Daarnaast behoren Sparta Praag, Steaua Boekarest en Young Boys tot de mogelijke tegenstanders.

Mocht Ajax deze ronde overleven, maakt het wederom kans op een beschermde status. Voorwaarde is dat Napoli tweede wordt in Italië, Zenit geen tweede wordt in Rusland of dat Shakhtar de derde voorronde niet overleeft. Twee van deze drie scenario’s zullen zich moeten voltrekken. Mocht dit niet gebeuren dan komt Ajax clubs als Manchester City, Manchester United, FC Porto, Zenit, Napoli of Shakhtar tegen in de laatste voorronde.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.