Bijna alle competities zijn afgelopen en inmiddels is er dan ook duidelijkheid welke clubs Ajax al dan wel of niet kan loten in de Voorronde Champions League. Ajax begint in de derde voorronde en is daarin geplaatst. Dit houdt in dat Zenit St. Petersburg, Dinamo Kiev, Sporting Braga en Fenerbahçe daarin niet worden geloot. De Amsterdammers zullen dan Young Boys, AA Gent, PAOK Saloniki, Unirea Urziceni of Celtic kunnen treffen.

Mocht de ploeg van Martin Jol de dubbele confrontatie met één van deze ploegen overleven, dan wordt de vierde en daarmee laatste voorronde bereikt. Ook hierin is het al zeker dat Ajax tot de geplaatste clubs zal behoren en ontloopt daardoor de sterke tegenstanders Zenit St. Petersburg, Werder Bremen, Tottenham Hotspur en Sevilla. Wel kunnen de Amsterdammers worden gekoppeld aan Auxerre, Sampdoria, Dinamo Kiev, Sporting Braga of Fenerbahçe.

Bij de genoemde clubs in de vierde voorronde Champions League is ervan uitgegaan dat de geplaatste ploegen uit de derde voorronde doorgaan naar de vierde voorronde.  

Reageren op dit bericht