Ajax grijpt dader van ‘Vermeer pop’

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 07 februari 2016 14:58 – Bron: Telegraaf

Ajax heeft na de wedstrijd bekendgemaakt dat het de dader heeft gepakt die verantwoordelijk was voor het ophangen van de pop van Kenneth Vermeer tijdens Ajax – Feyenoord. Vanuit Vak410 werd een donkere pop met een shirt waarop de naam van de oud-Ajacied prijkte, aan een touw ophangen.

De man heeft een stadionverbod gekregen en daarnaast wordt hij strafrechtelijk vervolgd. Ajax spreekt van een ‘schandalige actie’, zo meldt De Telegraaf. De keeper van Feyenoord werd de hele wedstrijd uitgefloten en daarnaast waren er ook spreekkoren gericht op Vermeer.

Frank de Boer walgde van de actie. “Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Kenneth is een fantastische speler voor ons geweest, heeft zich altijd driehonderd procent ingezet. Hij heeft concurrentie gekregen en op dat moment voor zijn eigen carriere gekozen. Dat dat uiteindelijk Feyenoord is geworden, kwam toevallig op zijn pad. Ik vind dat wel heel veel respect voor hem moeten hebben”, vertelde de coach aan FOX Sports.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.