Ajax en FC Kopenhagen hebben een akkoord bereikt over de transfer van Victor Jensen, meldt Ajax.nl. De 17-jarige Deense jeugdinternational tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2017 en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2020.

De aanvallende middenvelder sluit het volgende seizoen aan bij Ajax O19. Jensen komt uit de koker van John Steen Olsen. De speler kon mede dankzij de inspanningen van de 74-jarige Ajax-scout naar Amsterdam worden gehaald. Victor Jensen: ,,Ik ben erg blij en bovendien ook trots dat ik voor Ajax mag gaan spelen. Het is een grote club met een prachtige historie. Veel Deense spelers zijn mij in het verleden bij Ajax voorgegaan. Mijn doel is om zo spoedig mogelijk deel uit te maken van het eerste elftal en te slagen bij de club. Op deze plaats ook een dankwoord voor FC Kopenhagen, zonder hen had ik deze mooie stap in mijn carrière niet kunnen maken”, aldus de toekomstige Ajacied.