Het zijn, na mijn mening, allemaal transfers met vraagtekens. Mido heeft al eerder bij Ajax gespeeld, maakte daar een redelijke indruk, maar is daarna vertrokken. Onder andere omdat zijn instelling en gedrag niet bepaald acceptabel was. Daarna heeft hij een aantal clubs gehad, waar hij maar voor de helft tot spelen kwam. Nergens meer een echt goede prestatie neergezet, alleen bij Middlesbrough een periode. Natuurlijk, Jol kent hem goed, maar het is de vraag of Mido het kan waarmaken. En of het klikt met Luis, en Mounir.

Mounir is een beetje hetzelfde verhaal. Heeft een aantal clubs gehad, en is bij Willem II weer helemaal opgebloeid. Die lijn heeft die doorgezet bij AZ, maar ook hij heeft een aantal jaren bij clubs gespeeld en geen of weinig indruk gemaakt. Dus het is de vraag, en ik hoop, dat hij die lijn van AZ-Willem II kan doorzetten. Het is een vrij egoistische speler, en dan moet het echt gaan klikken met Suarez. Want twee egoistische spelers kan nog wel eens reden zijn tot ontevreden teamgenoten. Alhoewel Suarez ook veel assists maakt.

Daniël de Ridder had een hele aardig, tot goede periode bij Ajax. Was erg gevaarlijk vanaf de flanken, maar na zijn transfer naar Celta de Vigo hebben we weinig goeds over hem gehoord. Zie je vaak, spelers die goed spelen bij Ajax en vertrekken, die bij een andere club vervagen. Nog een voorbeeld: Hatem Trabelsi. Subliem en snel, maar waar is hij nu? Het is ook vaak andersom, spelers die worden gehaald kunnen ook minder worden bij Ajax. Sulejmani weet zijn draai nog steeds niet te vinden.

Ik hoop echt dat het gaat klikken tussen de aankopen en de rest van het team. Als het duo El Hamdaoui-Suarez gaat lopen, dan wacht er nog heel wat moois voor ons als supporters!

Reageren op dit bericht