Ajax heeft een monsterbedrag over voor 17-jarig talent

De interlandperiode is volop bezig. Dit betekent echter niet dat de Amsterdammers stil zitten op de transfermarkt. Het gaat om de Braziliaanse middenvelder Reinier Jesus Carvalho, die op dit moment speelt voor Flamengo uit Rio de Janeiro. Ajax is bereid om een geldbedrag van maar liefst 40 miljoen euro neer te tellen voor deze smaakmaker, meldt het Italiaanse La Gazette dello Sport.

Reinier staat al bij veel Europese topclubs hoog op het wensenlijstje, zoals FC Barcelona, Paris-Saint Germain en Borussia Dortmund. Wanneer de transfer daadwerkelijk tot stand komt en mocht Ajax te zijner tijd besluiten de speler te verkopen, dan zal de club uit Amsterdam slechts zeventig procent van het verkoopbedrag mogen houden, dit in verband met de eigendomsrechten van Reinier die bij zijn huidige club liggen.

Reinier heeft nog een contract lopen bij Flamengo tot 2024. Hij heeft tot nu toe in elf wedstrijden vier goals gemaakt en twee assists gegeven. Als de rechtsbenige Braziliaan naar Amsterdam komt, zal dat de duurste transfer ooit worden in de geschiedenis van Ajax tot nu toe.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son