‘Ajax heeft eerste versterking binnen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 13 juni 2016 10:27 – Bron: De Telegraaf

1465806412

Ajax heeft haar eerste versterking voor het nieuwe seizoen zo goed als zeker binnen. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met Mateo Casierra en zijn club Deportivo Cali, zo meldt De Telegraaf. De Colombiaanse spits staat te boek als groot talent en moet zo’n 5,5 miljoen euro kosten. Daarmee troeft Ajax een aantal Europese topclubs af in de strijd om de 19-jarige aanvaller.

Ajax is al een geruime periode met Casierra bezig geweest. Zo werd de spits uitgebreid geanalyseerd door meerdere scouts die allen overtuigd zijn van het talent van de spits. Mede door de vele tijd die Ajax aan Casierra heeft besteed, ziet zijn zaakwaarnemer de Amsterdamse club als beste stap voor zijn cliënt. Hij speelde 41 duels voor zijn huidige club en scoorde daarin twaalf goals.

De komst van de Colombiaan betekent niet dat Ajax niet nog een spits wil aantrekken in het geval Arek Milik vertrekt. De Pool, die zich momenteel tijdens het EK in Frankrijk in de kijker probeert te spelen, is een gewild target en staat zelf open voor een vertrek uit Amsterdam. In dat geval is Klaas Jan Huntelaar de beoogde opvolger.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.