Ajax heeft geen enkele moeite met FC Utrecht: 4-0

Nu bekend is dat Neres langdurig geblesseerd is, moet Ten Hag op zoek naar zijn vervanger. Na lang zoeken lijkt het middenveld eindelijk te staan en dus wil de trainer daar liever geen wijzigingen aanbrengen. Labyad is daarom de verrassende vervanger van Neres.

Ajax begint sterk aan de wedstrijd. Het team van trainer Van den Brom wordt vroeg onder druk gezet. Daardoor ligt er wel ruimte achter de eigen verdediging. Kerk lijkt daar gebruik van te maken, maar nadat Onana zijn schot keert, wordt er alsnog gevlagd wegens buitenspel. Aan de andere kant van het veld krijgt Blind de eerste van een serie kansen voor Ajax. Zijn kopbal wordt gepakt door keeper Paes. Die keeper redt nog geen minuut later op een grote kans van Tadic. Het is al snel duidelijk dat er (veel) doelpunten gaan vallen deze middag. Een schot van Martinez ketst via de binnenkant van de paal terug het veld in. De voorzet die daarop volgt wordt binnengewerkt door Labyad, maar de bal is over de achterlijn geweest. Het scheelt niet veel of de verrassende nieuwkomer in de basis maakt hier direct een doelpunt.

We zitten nog steeds in de eerste tien minuten en er komen nog meer kansen. Eerst voor Tagliafico (kopbal naast) en daarna voor Promes (schot gepakt door Paes). De 1-0 kan niet lang meer uitblijven en is al snel een feit. Een voorzet van Tadic wordt lekker geraakt door Van de Beek: 1-0. Ajax gaat door en verdubbelt de score al snel. Er gaat een overtreding van Blind aan vooraf, maar scheidsrechter Nijhuis laat veel doorgaan. Het is Tadic die een knappe bal van Promes tegen de touwen schiet: 2-0. Het was alweer even geleden dat de aanvoerder van Ajax tot scoren wist te komen. Nog voor de rust tilt Ajax de score naar 3. Het is de mooiste. Een prachtige combinatie over vele schijven komt voor de voeten van Van de Beek. Hij schiet zijn tweede binnen: 3-0. Een comfortabele voorsprong na een goede eerste helft.

In de tweede helft gaat Ajax verder waar het gebleven was. Er zijn genoeg kansen en mogelijkheden om meer doelpunten te maken. Wel is de scherpte er wat vanaf. Vooral Ziyech lijkt op zoek naar een doelpunt. Zijn pogingen van afstand missen echter richting of zijn een eenvoudige prooi voor Paes. Een schitterend balletje van Tadic zorgt ervoor dat Martinez oog in oog staat met de keeper van Utrecht. Hij krijgt de bal er niet in. De corner die daarop volgt wordt door dezelfde Martinez binnen gekopt: 4-0.

Ten Hag brengt Huntelaar en Lang in de ploeg. Tadic en Labyad kunnen naar de kant. Labyad wist weliswaar niet te scoren, maar speelde toch een degelijke wedstrijd voor iemand zonder wedstrijdritme. De kans lijkt daarom groot dat hij ook de komende wedstrijden zijn kwaliteiten mag tonen. Gescoord wordt er niet meer in het restant van de wedstrijd. Ajax sluit ‘blok 3’ af met een goede overwinning op Utrecht.

Aanvang: 12.15 uur – Scheidsrechter: Nijhuis

Scoreverloop:

1-0, Van de Beek (14)

2-0, Tadic (24)

3-0, Van de Beek (40)

4-0, Martinez (66)

Ajax: Onana; Mazraoui (Dest/55), Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Labyad (Lang/75), Ziyech, Promes; Tadić (Huntelaar/69).

Wissels Ajax: Varela, Kotarski, Schuurs, Álvarez, Huntelaar, De Jong, Marin, Lang, Dest, Gravenberch.

FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen, Hoogma, Van der Maarel; Maher (Troupée/73), Van Overeem, Ramselaar (Joosten/38), Gustafson; Van de Streek, Kerk (Cerný/83).

Wissels FC Utrecht: Jensen, De Keijzer, Guwara, Strieder, Lonwijk, Joosten, Troupée, Makienok, Emanuelson, Cerny.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.