Ajax spelers doelpunt

Ajax heeft geen kind aan Emmen: 5-0

Ajax – Emmen. Op voorhand zeg je dan: dit wordt een walk-over. Maar dit seizoen is dat wel een beetje anders. Heracles bleef op de been in de Johan Cruijff ArenA en VVV-Venlo had in eigen huis ook uitzicht op een punt. Kristensen en Eiting beginnen overigens in de basis. Er wordt dus toch wel wat doorgewisseld met het oog op dinsdag, maar Ten Hag doet het niet zo fanatiek als twee weken terug.

Ajax begint niet zo ontzettend scherp aan de wedstrijd, maar het maakt het zichzelf na negen minuten een stuk makkelijker. Ziyech schiet maar weer eens van afstand en ook deze keer is het raak. De vroege voorsprong is binnen en dat is altijd fijn. Ajax gaat door en probeert de voorsprong te verdubbelen, maar moet ook constateren dat Emmen -heel sporadisch, maar toch- in de buurt van Onana weet te komen. Het stemt dan ook tot tevredenheid dat de marge nog voor de rust naar twee wordt getild. De bal komt via de paal bij Huntelaar, die op zijn buurt de binnenkant van de paal weet te vinden: 2-0.

Na rust is het verzet van Emmen definitief gebroken. De derde goal komt op naam van Huntelaar, die een voorzet van Eiting binnenkopt voor zijn tweede: 3-0. Het weet daarna verder uit te lopen naar 5-0. Deze doelpunten verdienen niet de schoonheidsprijs, maar het is leuk voor Tadic dat hij zijn doelpuntje meepikt. Het laatste doelpunt wordt binnengegleden door Bijl. Inderdaad, speler van Emmen. Ajax kan zich zonder zorgen gaan richten op dinsdag, en dat is wel eens lekker!

Aanvang: 18.30 uur – Scheidsrechter: Nijhuis

Scoreverloop:

1-0, Ziyech (8)

2-0, Huntelaar (38)

3-0, Huntelaar (59)

4-0, Tadic (71)

5-0, Bijl (86, eigen goal)

Ajax: Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico; Eiting, De Jong (Mazraoui/64), Van de Beek; Ziyech (Johnsen/78), Huntelaar (Sierhuis/64), Tadic.

Wissels Ajax: Lamprou, Wöber, Mazraoui, Labyad, Schöne, Schuurs, De Wit, Sierhuis, Johnsen.

FC Emmen: Scherpen; Klok, Veendorp, Siekman (geel), Cavlan; Slagveer (Bos/78), Chacon, Bijl, Marinus (Gronsveld/46); Pedersen (Arias/46), Jansen.

Wissels FC Emmen: Ben Moussa, Telgenkamp, Bakker, Gronsveld, Van der Vlag, Bos, Peters, Suliman, Arias.

Verslag van Bas Belder.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.