Ajax heeft geen kind aan FC Emmen en wint met 0-5

Ajax begon om 18.45 uur aan de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Dat deden de Amsterdammers zonder Daley Blind. De 30-jarige centrumverdediger was niet wedstrijdfit. David Neres en Nico Tagliafico begonnen op de bank. Voor de wedstrijd werd er nog een minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden Diego Maradona.

De eerste tien minuten gingen voorbij zonder kansen. De eerste (Ajax-)corner werd genoteerd na twaalf minuten. Van een enerverende pot was nog geen sprake. Toch had Ajax de Emmenaren goed onder controle. Dat bleek in de 20e minuut, want toen kwam Ajax op een 0-1 voorsprong. Na wat mooie combinaties kon Davy Klaassen afronden. Daarbij had de middenvelder wel wat geluk, want de bal werd van richting veranderd.

Ajax bleef geen kind houden aan FC Emmen en dat betaalde zich negen minuten later uit in een prachtige 0-2. Klaassen stak schitterend Labyad weg en de aanvaller schoot de bal direct, zonder dat deze de grond raakte, in de kruising. Ajax leek al vroeg in veilige haven. In de 38e minuut was het helemaal zeker. Antony zette voor en Traoré was het eindstation: 0-3! Het was de zevende competitiegoal (vier assists) voor de Ajax-spits. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon Ajax met twee invallers. Promes en Huntelaar vervingen respectievelijk Tadic en Traoré. De eerste kans voor Ajax viel al na twee minuten te noteren. Schuurs zette een combinatie op met Antony, de verdediger kreeg de bal weer terug, maar zijn inzet werd net gekeerd door de Emmen-goalie Wiedwald.

Het spelbeeld bleef hetzelfde: Ajax was heer en meester. Dus besloot Ajax-trainer Ten Hag in de 58e minuut om weer te wisselen. Antony en Gravenberch kregen rust en Neres en Ekkelenkamp kwamen in het veld. Ten Hag was al met zijn hoofd bij aanstaande dinsdag. Op 1 december (21.00 uur) staat de CL-uitwedstrijd tegen Liverpool op het programma.

Ajax bleef goed spelen en in de 69e minuut was daar de 0-4. Invaller Ekkelenkamp werkte, na een scrimmage, de bal in het doel. In de 72e minuut mocht Rensch zijn debuut in Ajax 1 maken. De 17-jarige verdediger kwam in het veld voor Mazraoui. Klaiber ontsnapte elf minuten voor tijd aan rood nadat hij op de enkel ging staan van een Emmenaar. Diezelfde Klaiber zette even later wel een aanval op. Via Neres kwam de bal bij Promes en de tweede invaller maakte een goal: 0-5. Promes schoot een minuut voor tijd nog op de lat, maar het bleef bij 0-5. Prima wedstrijd, goed voor het doelsaldo, iedereen bleef heel en op naar dinsdag!

Aanvang: 18.45 – Scheidsrechter: Gözübüyük

Scoreverloop:

0-1, Klaassen (20)

0-2, Labyad (29)

0-3, Traoré (38)

0-4, Ekkelenkamp (69)

0-5, Promes (82)

FC Emmen: Wiedwald; Bijl, Araujo, Van Rhijn, Cavlan; Laursen (Kolar/75), Tibbling, Veendorp; Chacon (Ben Moussa/75), Jansen (Avdijaj/46), De Leeuw.

Wissels FC Emmen: Telgenkamp, Van der Lei, Granecny, Bakker, Ben Moussa, Avdijaj, Caciano, Kolar.

Ajax: Onana; Klaiber (geel), Schuurs, Martínez, Mazraoui; Klaassen, Gravenberch (Ekkelenkamp/58); Antony (Neres/58), Labyad, Tadić (Promes/46); Traoré (Huntelaar/46).

Wissels Ajax: Stekelenburg, Scherpen, Álvarez, Neres, Huntelaar, Promes, Rensch, Ekkelenkamp, Tagliafico.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.