Ajax heeft na rust weinig moeite met NAC: 5-0

Na het toch wel sterke optreden midweeks tegen Real Madrid, moet Ajax vandaag laten zien dat het in de Eredivisie ook een goede pot op de mat kan leggen. Ten Hag kiest verrassend voor dezelfde elf spelers als tegen Real Madrid. Zonder Dolberg en Huntelaar dus, maar met Tadic in de spits.

Die variant lijkt ook vandaag succes te hebben. In de eerste minuten van de wedstrijd gaat de bal soepel rond tot in de zestien van NAC aan toe. Er is alleen niemand die de trekker overhaalt, waardoor Van Leer zijn handen nog niet hoeft te gebruiken. Na een klein kwartier is Van de Beek wel dichtbij een doelpunt. Ook hij krijgt de bal niet tussen de palen, maar wel óp de paal. Na het goede begin wordt Ajax wel steeds slordiger. Het niveau zakt steeds verder weg, totdat NAC eigenlijk op voorsprong moet komen. Kastaneer krijgt dé kans op 0-1, maar Onana ligt in de weg. Ajax heeft ook geluk dat de bal niet direct hierna op de stip gaat na een wat onhandige actie van Mazraoui. Twee minuten later krijgt NAC nog een grote kans. Een volley treft de bovenkant van de lat en Ajax is het behoorlijk kwijt. Het zit Ajax echter niet tegen vandaag, want nog voor rust komt het op voorsprong. Een vrije trap van Ziyech wordt met de elleboog weggeslagen door een speler in de gele muur. De VAR stuurt Mulder naar de zijkant en die geeft een penalty. Tadic benut het buitenkansje: 1-0.

Na rust komt Dolberg in het veld voor Schöne. De dynamiek in het elftal is terug en met Dolberg ook een spits die nog wel eens een echte ‘spitsengoal’ wil maken. Zo ook vandaag. Hij verlengt de bal prachtig richting de verre hoek: 2-0. Iets later raakt Tagliafico de paal, maar maakt hij daarna wel een doelpunt. Al krijgt de bal het laatste zetje van iemand van NAC: 3-0. De buit is binnen vandaag. Nu alleen nog aan het doelsaldo werken. Dat lukt ook nog aardig. Tadic maakt de rebound van een schot van Ziyech voor Ajax’ vierde treffer en Ziyech ziet ook nog een schot via een NAC-been binnen vallen. Zo wordt het 5-0. In de tweede helft maakt Joël Veltman zijn rentree en mag Ekkelenkamp ook nog even meedoen. In blessuretijd kan hij er nog 6-0 van maken, maar dat lukt niet. Even daarvoor had Onana nog een goede redding in huis en houdt hij weer de nul. Ajax wint zonder moeite, en dat is ook wel weer eens lekker.

Aanvang: 12.15 uur – Scheidsrechter: Mulder

Scoreverloop:

1-0, Tadic (38, p)

2-0, Dolberg (53)

3-0, Tagliafico (59)

4-0, Tadic (66)

5-0, Ziyech (71)

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico (Veltman/73); Schöne (Dolberg/46), De Jong; Ziyech (geel), Van de Beek, Neres; Tadic (Ekkelenkamp/73).

Wissels Ajax: Lamprou, Kristensen, Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Labyad, Dolberg, De Wit, Ekkelenkamp.

NAC Breda: Van Leer; Van Anholt, Koch (geel), Dervite (geel) (Klomp/75), Palmer-Brown, Gersbach; El Allouchi, Nijholt (geel); Rosheuvel (Korte/87), Kastaneer (Mühren/79), Lundqvist.

Wissels NAC Breda: Zwarthoed, Niemczyicki, Mets, Korte, Mühren, Kaikai, Leigh, Klomp, Kali, Van Hooijdonk.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.