Ajax heft A2 op en zet 22 spelers op straat

Geschreven door Krist Stoelwinder – Uitgave: 20 april 2016 16:38 – Bron: Ajax Showtime

1458999443

Ajax heeft besloten dat er per volgend seizoen geen A2 meer zal zijn. De club hoopt dat de kwaliteit van de A1 op de ze manier omhoog zal gaan. Dit heeft voor een groot aantal spelers bijzonder vervelende gevolgen. De fansite Ajax Showtime meldt dat 22 spelers moeten vertrekken.

De meest opvallende naam daarvan is Rayan El Azrak. De kleine middenvelder gold lange tijd als een groot talent en lijkt als speler veel op Abdelhak Nouri. Het is echter ook een feit dat El Azrak al een aantal jaren stagneerde in zijn ontwikkeling.

Ajax meldt op haar website dat de verdwijning van de A2 een gunstig effect moet hebben op de doorstroming naar het eerste elftal van de Amsterdammers. Overigens was ook de inmiddels vertrokken Wim Jonk een groot voorstander van het opheffen van de A2. De beslissing van Ajax past dus zeker in ‘Plan Cruijff.’

Naast de genoemde spelers lijkt ook Familia Castillo uit Amsterdam te vertrekken. De multifunctionele speler staat al lange tijd in de belangstelling van Chelsea en Manchester United en lijkt voor de club van Guus Hiddink te gaan kiezen. Het gevolg is dat de B1 volgend jaar op papier slechts uit 12 spelers bestaat. De B2 moet het doen met slechts 9 pupillen.  

Zullen we gewoon stoppen met alle jeugd ???

Alleen A1, geen A2 meer..

Een B1 met 12 spelers ???
Een B2 met 9 spelers ?????

Gaan de B spelers samen de beide competities spelen ?

Snap er niets meer van

Wij schoppen de spelers weg en clubs als Chelsea en ManU staan om ze te springen ???
Willen we ze zeker over een jaar of 5 weer voor veel geld huren ?
 
[Bewerkt door erikv78 op 22-04-2016 om 13:12]

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.