Ajax herovert de koppositie in Heerenveen

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 20 april 2016 22:36 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft de lastige uitwedstrijd bij Heerenveen met 0-2 weten te winnen. Na een moeizame eerste helft wisten de Amsterdammers in de tweede helft de kansen om te zetten in doelpunten. Na een handsbal kende Gözübüyük een penalty toe. Arek Milik benutte de penalty en ook de 0-2 kwam van zijn voet. Hiermee is Ajax weer koploper en wachten nog twee finales. De thuiswedstrijd met FC Twente en de uitwedstrijd met De Graafschap.

1457276500

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. De spanning was duidelijk voelbaar en beide ploegen waren niet van plan om risico te gaan nemen. De eerste echte kans was voor Heerenveen. Uit een vrije trap kopte Te Vrede op doel, maar Cillessen wist zijn inzet te pareren. Luttele minuten later volgende ook aan de andere kant een grote kans. Klaassen vond met zijn schot echter doelman Mulder op zijn weg. In het vervolg van de tweede helft gebeurde er weinig. Toch viel er nog één levensgrote kans te noteren. Uit een voorzet van Serero tikte Milik de bal rakelings naast.

Het begin van de tweede helft was een afspiegeling van de eerste helft. Opnieuw begonnen beide ploegen zeer afwachtend en waren ze beiden niet in staat de eerste tik uit te delen. Een kwartier na rust zou hier verandering in komen. Een verdediger van Heerenveen maakte hands en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Milik benutte het buitenkansje en bracht Ajax op 0-1. Ruim vijf minuten later bracht de Pool de marge op twee. Een voorzet van Dijks belandde bij de spits en hij verschalkte opnieuw Mulder. In het vervolg gebeurde er weinig. Van der Hoorn zorgde nog bijna voor de 0-3, maar hij kopte uit een hoekschop net naast. Ajax komt door de overwinning weer aan kop. Over anderhalve week wacht FC Twente.

Opstelling Ajax: Cillessen, Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Serero, Gudelj, Klaassen (83. Sinkgraven); Schöne (46. El Ghazi), Milik, Younes (75. Fischer)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.