David Neres

Ajax herpakt zich met zege bij VVV

Ajax heeft zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt. In stadion De Koel was de ploeg van Marcel Keizer met 0-2 te sterk voor VVV Venlo. Daarmee hebben de Amsterdammers zich weten te herpakken na de teleurstellende uitschakeling in Europa van afgelopen donderdag. Beide doelpunten vielen pas in de tweede helft. Donny van de Beek en David Neres verzorgden de Amsterdamse treffers.

Ajax had veel moeite met het stroperige en korrelige kunstgras in Venlo. Het baltempo lag daardoor laag en er werden weinig kansen gecreëerd. Afstandsschoten van De Ligt, Younes en Van de Beek gingen over het doel heen. De doelman van de thuisploeg werd amper getest. Aan de andere kant was VVV niet veel dreigender. Op een kopbal voorlangs en een paar schoten van afstand in de handen van Onana na, was het gevaar wel gedaan.

Keizer greep in de rust in door Huntelaar en Neres in de ploeg te brengen voor Dijks en Cerny. Het bleek een goede greep van de oefenmeester, want Ajax was in de tweede helft een stuk gevaarlijker voor de goal van VVV. Dit leidde na tien minuten spelen tot de openingstreffer. Younes gaf de bal voor op Huntelaar, hij kopte de bal terug op Van de Beek die raak schoot. Een kwartier later verdubbelde Neres een knap lobje de voorsprong op aangeven van Van de Beek.

In de slotfase kreeg Ajax nog meer kansen om de score verder uit te breiden. Zo was Younes met een dribbel op de achterlijn dichtbij een doelpunt en ook Huntelaar was gevaarlijk, maar zag tot twee keer toe een inzet uit de goal worden gehouden door de keeper. Maximilian Wöber maakte in de 81ste minuut zijn debuut als vervanger van Frenkie de Jong, maar aan de score veranderde niks meer.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks (46′ Huntelaar); Van de Beek, De Jong (81′ Wöber), Ziyech; Cerny (46′ Neres), Dolberg, Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.