“Ajax hoopt op 80 á 90 miljoen voor Neres, kans groot op vertrek Van de Beek”

Het is nog stil rond de uitgaande transfers bij Ajax. Frenkie de Jong is vooralsnog de enige basisspeler die uit Amsterdam zal vertrekken. Maar daar kan snel verandering in komen. Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt kan zowat bij iedere rijke club tekenen. Ook David Neres en Donny van de Beek staan er goed op. Alhoewel Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan niet uitsluit dat Neres nog een jaar bij Ajax blijft.

“Ajax heeft al een Chinees bod van 50 miljoen op Neres gekregen. Dat is meteen van tafel geveegd door Marc Overmars”, zegt Van der Kraan in de podcast van Sky Sports. “Dat bevestigt min of meer dat ze hem heel hoog inschatten en nóg meer voor hem hopen te krijgen in de toekomst. Hij is nog heel erg jong en heeft het naar z’n zin bij Ajax. Het is komende zomer misschien niet het juiste moment om hem te verkopen.”

“We weten dat hij de ideale vleugelspeler is voor een aantal Premier League-clubs. Het hangt ook af van wat hij voor Brazilië gaat doen. Dat creëert ook interesse. Ajax heeft al 50 miljoen afgewezen en hoopt op tachtig á negentig miljoen euro. Ik zie hem nog een jaar bij Ajax blijven. Ook omdat Overmars duidelijk gemaakt heeft dat het onmogelijk is om opnieuw een goed figuur te slaan in de Champions League als hij het halve elftal verkoopt. Ze willen blijven waar ze zijn.”

Ajax liet zich in 2017 (Europa League finale) en 2019 (halve finale Champions League) gelden in Europa. “Ze hebben echt iets opgebouwd in Europa. Ajax kan misschien twee of drie spelers verkopen, maar niet vijf of zes en dezelfde resultaten verwachten in de Champions League. Ajax staat sterk in de schoenen wat Neres betreft.”

Van der Kraan denkt dat er een grote kans is dat Neres bij Ajax blijft. De journalist denkt ook dat er een grote kans is dat Donny van de Beek Ajax zal verlaten. “Ik denk dat de kans groot is dat hij vertrekt. Hij is een perfecte back-up voor veel clubs. Ik weet dat hij niet de nummer één is voor een aantal clubs.”

“Ik heb in de Arena scouts gezien van Tottenham Hotspur, Manchester United, Everton, Liverpool en Newcastle United. Ze kijken ook naar andere spelers, maar we weten van de zaakwaarnemer dat de speler is bekeken. Het is een ideale speler voor de Premier League. Hij heeft de techniek en een grote tank. Clubs hebben een nummer één, maar kunnen die niet altijd vinden. Als het komt, komt het. Ik denk dat hij wel interesse heeft in de Premier League, meer dan in de Bundesliga of Serie A.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.