Ajax huurt Traoré van Chelsea

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 augustus 2016 01:06 – Bron: De Telegraaf

Ajax heeft haar gewenste spits binnen, dat meldt De Telegraaf. Bertrand Traoré wordt voor één jaar op huurbasis overgenomen van Chelsea en versterkt daarmee de Amsterdamse voorhoede. Ajax aast al lange tijd op de 20-jarige spits, die twee seizoenen geleden al onder Peter Bosz uitkwam bij Vitesse. De Arnhemmers huurden de Afrikaan toen ook van de Londense club.

Na het vertrek van Arek Milik werd de spoeling voor de spitspositie dun. Met Mateo Cassierra, Richairo Zivkovic en Kasper Dolberg zijn er wel degelijk spitsen in huis, maar allen zijn relatief jong en onervaren. Traoré, ook pas 20 jaar, maakte afgelopen seizoen vijftien keer zijn opwachting voor Chelsea en scoorde daarin vier keer. Tijdens zijn periode bij Vitesse maakte hij dertien goals in 29 competitieduels. Ajax mag de centrumspits nog inschrijven voor de voorronde Champions League.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.