Ajax heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel tegen PEC Zwolle gespeeld. De ploeg van Erik ten Hag was met 4-1 te sterk voor de formatie van voormalig Ajacied John van ’t Schip. Vaclav Cerny, Klaas Jan Huntelaar, Leo Thetani en Teun Bijleveld maakten de Amsterdamse treffers op Sportcomplex de Toekomst.

Het was echter niet Ajax, maar PEC Zwolle dat vroeg de leiding in de wedstrijd nam dankzij een doelpunt van Giovanni Hiwat. De Zwolse formatie liet vervolgens kansen om de voorsprong te verdubbelen onbenut waarna Cerny op aangeven van Huntelaar gelijk wist te maken. Niet veel later was het de spits zelf die voor 2-1 zorgde uit een voorzet van Bijleveld.

Ajax speelde met veel jeugdspelers en na rust kwamen Thetani en Pereira binnen de lijnen. Na enkele kansen om zeep te hebben geholpen was het Thetani die tegen het eind van de wedstrijd de 3-1 op het scorebord zette en daarop volgde het slotakkoord van Bijleveld die op aangeven van Cerny de eindstand op 4-1 bepaalde.

Opstelling Ajax:
Lamprou; Dest (90′ Orejuela), Solomons, Kemper, Bakker; Ter Heide (79′ Taylor), Bijleveld, Labyad; Neres (46′ Thethani), Huntelaar (46′ Pereira), Cerny.

Reageren op dit bericht