Ajax heeft interesse in het Servische talent Strahinja Pavlovic, dit meldt Marco Timmer van Voetbal International. Ajax is niet de enige club met interesse in de Servische centrale verdediger, AS Monaco zou zich al hebben gemeld bij FK Partizan Belgrado.

Pavlovic (18) is met zijn 1,94 een ware reus in het centrum van de verdediging. De centrale verdediger is een vaste waarde in zijn huidige team, hij heeft al veertig officiële wedstrijden achter zijn naam voor de Servische topclub. Ook heeft de verdediger onlangs zijn debuut gemaakt in het Servische nationale elftal onder eenentwintig. Dit maakt hem een zeer interessante optie voor vele clubs, Ajax zou dan ook een fors transferbedrag moeten betalen.

Als Ajax Pavlovic aantrekt zou dit betekenen dat de huidige centrale verdedigers niet goed genoeg zijn om de positie van de vertrokken Matthijs de Ligt op te vullen. De komende weken zullen dan ook cruciaal zijn voor Perr Schuurs om te laten zien dat de komst van Pavlovic niet nodig is. Ook voor de aangetrokken Kik Pierie zou de komst van de Serviër geen goed nieuws zijn.

Pavlovic komt aankomende donderdag naar Nederland. De verdediger speelt dan in de Europa League tegen AZ Alkmaar. Partizan staat derde in Groep L en speelt tegen de Alkmaarders een cruciaal duel, bij een verlies van de bezoekers is overwinteren in Europa niet meer mogelijk voor Pavlovic.