Ajax in de slotfase onderuit bij Liverpool

Ajax heeft dinsdagavond een zure nederlaag geleden op bezoek bij Liverpool. De Amsterdammers verloren met slechts 2-1 van de Engelsen en de winnende treffer viel pas in de 89e minuut. Mohammed Salah opende de score waarna Mohammed Kudus nog voor rust voor de gelijkmaker zorgde. In de slotfase bepaalde Joël Matip de eindstand met een kopgoal op 2-1.

Liverpool zette hoog druk en maakte het Ajax onmogelijk om haar eigen spel te spelen. De ploeg van Alfred Schreuder moest veelal de lange bal spelen en als het in balbezit was dan bleek de ploeg erg slordig. Liverpool was de betere ploeg en kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong toen Salah alleen voor Pasveer kwam en beheerst wist af te ronden. Tien minuten later kwam Ajax echter uit het niets terug in de wedstrijd toen Kudus van dichtbij vernietigend uithaalde en via de onderkant van de lat raak schoot. Pasveer moest daarna meermaals reddend optreden op onder meer inzetten van Van Dijk en Alexander-Arnold.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. De Amsterdammers braken wel al snel een keer door in het strafschopgebied van Liverpool, maar speelde de aanval niet goed uit. Ajax probeerde iets meer op te bouwen over de grond, maar kwam amper onder de druk van Liverpool vandaan. Toch gaven ze minder kansen weg aan de thuisploeg en af en toe kwam Ajax er gevaarlijk uit. De grootste kans op een voorsprong was voor Blind die een voorzet van Tadic maar nipt voorlangs kopte. De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 eindstand, maar in de 89e minuut kopte Matip een corner raak en bezorgde Ajax daarmee alsnog een nederlaag.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.