Ajax in doelpuntrijkduel te sterk voor Unterhaching

Ajax heeft dinsdagmiddag een ingelast oefenduel gewonnen tijdens het trainingskamp in Duitsland. De Amsterdammers waren met 5-3 te sterk voor Unterhaching, een club uit de derde liga in Duitsland. Brian Brobbey, Kristian Hlynsson, Mika Godts, Benjamin Tahirović en Steven Bergwijn maakten de doelpunten voor de ploeg van Maurice Steijn.

Ajax begon slecht aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten keek het al tegen een 0-1 achterstand aan dankzij een goal van Skarlatidis. Daarna was Ajax via Misehouy en Brobbey dichtbij de gelijkmaker, maar de tweede goal van de wedstrijd viel wederom in het Amsterdamse doel. Schwab maakte de 0-2 nadat zijn schot van richting werd veranderd. Ajax kwam nog voor rust terug tot 1-2 dankzij een benutte strafschop van Brian Brobbey.

In de tweede helft liet Steijn elf andere spelers starten en dat leidde na tien minuten spelen tot de gelijkmaker van de voet van Hlynsson. Niet veel later was het opnieuw raak. Ditmaal schoot Godts raak in de verre hoek: 3-2. Ajax bleef vanaf dat moment dreigend en liep in de 71e minuut uit naar een 4-2 voorsprong nadat Tahirovic een goede dribbel knap afrondde. Twee minuten later vergrootte Bergwijn de marge zelfs naar drie. De eindstand werd bepaald door Gottmeier die wederom door een van richting veranderd schot de bal in het doel zag belanden.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.