Ajax in kansrijk duel ten onder tegen Dortmund

Ajax heeft ook haar laatste oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2023-24 niet weten te winnen. De Amsterdammers verloren in het Signal Iduna Park met 3-1 van Borussia Dortmund. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong dankzij een doelpunt van Julian Brandt. Ajax kwam echter snel terug in de wedstrijd via een kopgoal van Brian Brobbey. Na rust creëerden beide ploegen veel kansen, maar was het Dortmund dat via twee goals van Nmecha aan het langste eind trok.

Het bleek een vermakelijke oefenwedstrijd te worden die werd gespeeld voor ruim 80.000 supporters. Het duel ging op en neer, maar de thuisploeg was de bovenliggende partij. Ajax was soms slordig in de opbouw en in de zesde minuut profiteerde Brandt en maakte de 1-0. Ajax sloeg daarna direct terug toen Bergwijn een mooie pass door de lucht gaf welke door Brobbey met zijn hoofd werd verlengd in de verre hoek: 1-1. Dortmund kreeg goede kansen waarbij vooral Reus gevaarlijk was, maar hij zag Aertssen een bal van de lijn halen en Rulli een lekker schot over het doel tikken. Bergwijn probeerde het aan de andere kant met een laag hard schot, maar vond de keeper op zijn weg. Dortmund was sterkere ploeg in de eerste helft en het bleef bij 1-1.

Een kleine tien minuten na rust kwam de thuisploeg op voorsprong via Nmecha die vijf minuten later opnieuw raak mocht schieten waardoor Ajax na een uur spelen ineens met 3-1 achter stond. Vanaf dat moment kreeg de ploeg van Maurice Steijn weer wat meer grip op de wedstrijd en reeg het meerdere kansen aan elkaar. Eerst was het Kudus die net voorlangs schoot en daarna misten zowel Bergwijn als Brobbey twee honderd procent kansen één op één met de keeper. Ook Van den Boomen vond de keeper op zijn weg en de officieus gedebuteerde Medic kopte maar net naast uit een voorzet van Berghuis. Aan de andere kant was Dortmund nog dichtbij een treffer, maar Hato haalde aan bal van de lijn en het bleef bij 3-1.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.