Ajax in mei op tour door China

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 12 april 2016 14:57 – Bron: Ajax.nl

1400141899

Na afloop van het huidige seizoen vertrekt de selectie van Frank de Boer naar China. De Amsterdammers zullen in Beijing en Shenyang verblijven van 13 tot en met 19 mei. Op 18 mei zal Ajax een oefenwedstrijd afwerken tegen Liaoning Whowin FC in het Olympic Sports Centre Stadium in Shenyang. De Chinese club is zeven keer kampioen van China geworden en won daarnaast in 1990 de Aziatische Champions League.

Naast de oefenwedstrijd zal er een clinic gehouden worden voor de lokale jeugd en een openbare training. Ook diverse sponsoren, zoals Adidas en CST, worden betrokken bij de tour die Ajax door China houdt. Gezien het feit dat de trip kort na afloop van seizoen gehouden wordt, lijkt het voor de hand liggend dat de hele A-selectie meereist naar Azië. Arek Milik is het enige twijfelgeval. De Pool plaatste zich met Polen voor het EK en zal zich waarschijnlijk daarop gaan voorbereiden.

Ajax-directeur Edwin van der Sar is in zijn nopjes met de reis die op het programma staat. “Het is een lang gekoesterde wens om met Ajax China aan te doen. Na onze Aziatische trip naar Indonesië in 2014, bezoeken wij nu China en spelen daar een wedstrijd en hebben verschillende lokale activiteiten”, aldus Van der Sar. “Het zal een mooie belevenis zijn voor spelers en staf en natuurlijk is China het thuisland voor Ajax-sponsoren CST, Huawei, Sengled en Le Sports. Daarnaast is het ook een belangrijke markt voor onder meer Adidas en Mercedes. Het is goed voor Ajax om met deze tour internationaal zichtbaar te zijn.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.