Bertrand Traore I

Ajax in Nijmegen maatje te groot voor NEC

Ook de uitwedstrijd tegen NEC is voor Ajax succesvol verlopen. In De Goffert legde de ploeg van Peter Bosz de Nijmegenaren met 1-5 over de knie. De wedstrijd was binnen tien minuten al beslist, waardoor de nodige spelers rust kon worden gegund richting het belangrijke treffen met Schalke 04 in de Europa League aanstaande donderdag. Door de overwinning komt Ajax gelijk in punten met Feyenoord. De Rotterdammers treden echter morgen nog aan in Zwolle tegen PEC.

De verdedigende opstelling van NEC, dat aantrad met een 5-3-2 formatie, kon al na vier minuten de prullenbank in. Een voorzet van Neres werd door Golla achter zijn eigen doelman geschoten. Diezelfde Neres was luttele minuten later verantwoordelijk voor de 0-2 na een goede actie van Younes en zo was de wedstrijd direct beslist in Amsterdams voordeel. De Nijmegenaren kregen geen enkel moment het idee dat er ook maar iets te halen viel tegen Ajax en met name Neres had het in de eerste helft op zijn heupen. De Braziliaan bood Younes een grote kans en vond zelf ook nog tweemaal de weg naar Delle. Na een half uur spelen strooide Traoré nog wat extra zout in de Nijmeegse wonden door af te ronden na een combinatie tussen Younes en Klaassen. Laatstgenoemde kreeg op slag van rust nog de kans op 0-4, maar zijn schot werd ternauwernood gekeerd.

Ook na de rust ging de uitploeg rustig verder met waar het gebleven was. Binnen een minuut mochten Ziyech en Neres uithalen, maar beide schoten hadden niet de juiste richting. Kort daarop wist Klaassen wel raak te schieten nadat zowel Younes, Traoré als Neres de bal niet binnen wisten te werken. De goal van de aanvoerder werd echter afgefloten, aangezien de bal over de achterlijn was geweest. Ondanks de riante voorsprong was de eerste echte aanval van NEC raak. Kadioglu werd weggestuurd en verschalkte Onana met een schitterende bekeken lob. Het geloof leek even zichtbaar in Nijmegen, maar Traoré maakte met zijn tweede goal van de wedstrijd een einde aan alle hoop. De weerstand van de thuisploeg was definitief gebroken en Ajax combineerde er rustig op los om zo meer goals te maken. Een goal van Traoré werd nog wegens buitenspel afgekeurd. Ook Ziyech deed tien minuten voor tijd nog een duit in het zakje. De Marrokkaan beloonde een prachtige individuele actie met een punter achter Delle.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt (46. Riedewald), Viergever; Schöne (46. Van de Beek), Klaassen, Ziyech; Neres, Traoré (79. Cassierra), Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens