Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 december 2009 20:38 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft de kwartfinales van het KNVB Bekertoernooi zeer gemakkelijk weten te bereiken. De Amsterdammers waren woensdagavond met ruime cijfers te sterk voor de amateurploeg WHC uit Wezep. In het FC Zwolle Stadion won de ploeg van Martin Jol met maar liefst 1-14. Met deze uitslag is direct het oude clubrecord van 10-0 winst in de beker verbeterd. Luis Suárez was bij de Amsterdammers de grote man. De Uruguayaan wist een dubbele hattrick te maken en dus zes keer te scoren.

Ajax speelde geconcentreerd en na enkele kleine kansjes, werd in de achttiende minuut de score geopend door Marko Pantelic. Niet veel later verdubbelde de Serviër de score, waar hij kort daarvoor nog op de paal schoot. Vervolgens scoorde Ajax aan de lopende band. Ismaïl Aissati benutte twee kansen nog binnen het half uur en Suárez wist voor rust met twee mooie treffers te zorgen voor de 0-6 voorsprong. Vlak voordat beide ploegen de kleedkamers opzochten, wist WHC de eer al te redden door een goal van Jolf Stel.

In de tweede helft bleef het tempo redelijk hoog en Ajax ging vrolijk verder. Een kleine tien minuten na rust kopte Suárez zijn derde treffer van de avond binnen. Vijf minuten later was het weer raak toen Kennedy Bakircioglü Suárez in stelling bracht om te scoren, 1-8. Vlak daarna tikte Jeffrey Bosch de bal in eigen doel, na een voorzet van de Urugayaan, 1-9. Ook Bakircioglü zelf pikte twee treffers mee door Ajax’ tiende en elfde treffer op zijn naam te zetten en intussen was Miralem Sulejmani al in het veld gekomen die in totaal drie assists gaf. Demy de Zeeuw en weer twee maal Suárez zorgden met hun treffers voor de uiteindelijke 1-14 uitslag.

Suárez kreeg in de eerste helft nog een gele kaart, waardoor hij het duel in de kwartfinales van de beker geschorst is. Tegen wie Ajax dan moet spelen, wordt later vanavond bekend.  

Reageren op dit bericht