Lasse Schone

Ajax in tweede helft ruim langs AZ: 4-1

De strijd om het landskampioenschap is nog steeds niet beslist. Na de 2-1 overwinning in de Klassieker van afgelopen zondag, werd ook AZ in een volle Amsterdam ArenA aan de kant geschoven. Nadat de ploeg van Van den Brom in de tweede helft nog op 1-1 kwam, stond er uiteindelijk een 4-1 op het scorebord. De 8-0 overwinning van Feyenoord onderstreepte nog maar eens dat het op doelsaldo voorlopig in Rotterdams voordeel is beslist.

De lijn die Ajax tegen Feyenoord op de mat wist te leggen werd direct doorgetrokken aan het begin van de eerste helft. De felheid zorgde ervoor dat de uitploeg er totaal niet aan de pas kwam en binnen tien minuten kon Sánchez al binnenlopen, waar het niet dat de Colombiaan de bal verkeerd op zijn lichaam kreeg. Nadat Traoré kort daarop eerst Krul op zijn weg vond, wist hij amper 60 seconden later de bal wel binnen te schieten. Een voorzet van Kluivert belandde perfect op zijn voet en voor de spits was het een koud kunstje om af te ronden. Wat volgde was een spervuur van ballen richting de goal van AZ, maar met name ex-Ajacied Krul hield zijn ploeg op de been. De thuisploeg werd daarna wat slordiger, maar de Alkmaarders lieten zich amper zien en zodoende zocht de kleedkamers opgezocht met een minimale voorsprong voor de Amsterdammers.

Na rust was AZ dat als herboren uit de kleedkamer kwam. Al in de eerste minuut mocht Weghorst aanleggen van buiten de zestien, maar de spits zag zijn doelpoging naast belanden. De toon was wel gezet, want Ajax had ineens grote moeite om het spel compact te houden en moest toezien hoe AZ de druk opvoerde. Tien minuten na rust kreeg het de deksel op de neus, toen Weghorst diep werd gestuurd door Alireza en met een bekeken kopbal Onana kansloos liet. De bezoekers kregen vertrouwen en kregen door toedoen van Alireza ook nog de kans op een voorsprong. Langzaam werd het spel van Ajax weer wat beter en na 70 minuten hadden ze de voorsprong weer te pakken. Een corner werd door Sánchez fenomenaal met een omhaal binnen gewerkt. Tien minuten voor tijd maakte Schöne vanaf de strafschopstip nog op 3-1 en nadat Alireza de paal raakte aan de ene kant, maakte Younes razendsnel de 4-1 aan de andere kant.

Opstelling Ajax: Onana; Tete, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen (46. Van de Beek), Schöne, Ziyech (73. Nouri); Kluivert (79. Neres), Traoré, Younes

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens