Nico Tagliafico

Ajax in tweede helft ruim voorbij aan Heerenveen: 4-1

Het is na iedere interlandperiode maar de vraag hoe de spelers zich weer op De Toekomst melden. Tadic werd uit voorzorg de laatste interland niet ingezet, maar kan vandaag wel spelen. Ten Hag houdt wel Neres en Dest aan de kant. Beide internationals speelden aan de andere kant van de wereld hun wedstrijd. Schuurs begint daarom achterin. In de punt van de aanval speelt Huntelaar, geflankeerd door Promes en Tadic.

Heerenveen laat in de eerste minuten zien dat het niet alleen komt verdedigen in Amsterdam. De snelle aanvallers schromen niet om het doel van Onana op te zoeken. Toch is het Ajax dat het heft in handen neemt en goed voetbal laat zien. Er volgt een snelle goal. Huntelaar neemt een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied en via de rug van Tadic gaat de bal naar de bovenhoek: 1-0. Niet veel daarna krijgt Alvarez de kans op 2-0, maar Hahn kan redden. Zoals gezegd loert Heerenveen op fouten van de Ajax verdediging. En die komen er.. Blind zit mis en Schuurs laat Odgaard helemaal vrij. De bal gaat tergend langzaam over de doellijn: 1-1. Daar blijft het niet bij. Via de razendsnelle Van Bergen moet het 1-2 worden, maar Onana redt. Niet veel later is het doelpunt daar toch. Odgaard wordt geen strobreed in de weg gelegd om zijn tweede doelpunt te maken. Ajax wordt gered door de VAR. Scheidsrechter Lindhout beoordeelde een overtreding op Veltman, voorafgaand aan het doelpunt, verkeerd. Na het zien van de beelden besluit hij de goal te annuleren en Ajax een vrije trap toe te kennen. Welke verdediger speelt er dan wel een goede wedstrijd? Tagliafico! De Argentijn kopt vlak voor rust een hoekschop van Promes in het doel: 2-1! Ajax kan opgelucht de kleedkamers opzoeken.

Ook in de tweede helft krijgt Ajax kansen uit dode spelmomenten. Een slim genomen hoekschop komt via Tadic bij Schuurs. Hij tikt binnen: 3-1. Ajax heeft een veilige marge binnen. Al bleek eerder dit jaar dat het dan nog mis kan gaan.. Toen gaf Ajax het nog weg. Vandaag niet. Na de 3-1 volgt een snelle 4-1. Een voorzet van Ziyech wordt fantastisch afgerond door -weer- Tagliafico: 4-1. Hij hangt als een stylist in de lucht en volleert binnen met zijn uitgeschoven linkerbeen. Ajax komt niet meer in de problemen en krijgt kansen op meer. Na een uur kan Tadic naar de kant. In zijn plaats komt Neres. Hij is nog het dichtst bij een vijfde treffer. Zijn schot spat uiteen op de paal. Ook Marin en -jawel- Siem de Jong mogen nog hun minuten maken. Ajax speelt de wedstrijd zakelijk uit met het oog op aanstaande dinsdag. Ajax liet bij vlagen zien echt goed te kunnen voetballen, maar er mag zeker niet vergeten worden hoe labiel de verdediging er vandaag uitzag. Dat moet absoluut beter in de Champions League.

Aanvang: 18.30 uur – Scheidsrechter: Lindhout

Scoreverloop:

1-0, Huntelaar (14)

1-1, Odgaard (22)

2-1, Tagliafico (45+2)

3-1, Schuurs (52)

4-1, Tagliafico (58)

Ajax: Onana; Veltman, Schuurs, Blind, Tagliafico (geel); Alvarez (Marin/80), Martinez; Ziyech, Promes (De Jong/83), Tadic (Neres/63); Huntelaar.

Wissels Ajax: Varela, Kotarski, Pierie, Neres, De Jong, Marin, Labyad, Traoré, Lang, Dest.

Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Veerman (Bruijn/84), Faik, Kongolo (geel); Ejuke (Dreyer/65), Odgaard (Halilovic/65), Van Bergen.

Wissels Heerenveen: Bednarek, Doornbusch, Van Rhijn, Skovgaard, Hoegh, Akujobi, Halilovic, Van der Heyde, Dreyer, Bruijn.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.