Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 juni 2013 20:17 – Bron: Ajax Showtime

Ajax heeft bij het management van Nacer Chadli geïnformeerd of de buitenspeler interesse heeft in een transfer naar Amsterdam, zo meldt Ajaxshowtime.com. Er werd enkel gesproken over de sportieve wensen van Chadli, niet over financiën. Ajax ziet in de Belg een directe versterking voor haar aanvalslinie, maar de kans op een transfer is klein. Vanuit het buitenland wordt er ook geloerd op de diensten van de aanvaller en zij kunnen financieel meer bieden dan Ajax.

Het technisch hart wil zich deze zomer versterken op de flanken. Isaac Cuenca en Ryan Babel zullen Amsterdam deze zomer naar alle waarschijnlijkheid achter zich laten. Daarnaast is het vertrek van Miralem Sulejmani een zekerheid. Verder lijkt Frank de Boer niet overtuigd van de kwaliteiten van Jody Lukoki, is Derk Boerrigter uit vorm en zou Viktor Fischer mogelijk op het middenveld de positie van de vermoedelijk vertrekkende Christian Eriksen kunnen gaan overnemen.

Chadli heeft in Enschede nog een contract tot medio 2014 en moet dus deze zomer worden verkocht. Anders loopt hij volgend jaar transfervrij de deur uit.