Van mij mag Atouba in de winterstop weer weg. Ik kan zijn kwaliteiten niet beoordelen, omdat ik hem weinig in actie heb gezien, maar we mogen wel zeggen dat dit een miskoop is geweest. In de A-selectie zie ik liever Anita, en daarna Emanuelson. In Jong Ajax zou ik kiezen voor de jeugd, en dus voor Nathaniel Will (net als Anita een echt bijtertje). Ook drukt hij aardig op de salarispost met zijn 1.4 miljoen euro per jaar, dus als je hem kan slijten in de winterstop moet je dat vooral doen, want dan valt de schade nog mee (0.7 miljoen euro). Ik heb niet zoveel te doen, dus ga ik maar eens de andere aankopen van Jol tot nu toe beoordelen.

– De Zeeuw: topaankoop, hij is niet meer weg te denken uit het elftal en is dé man waarom het draait op het middenveld. Die 6 miljoen is achteraf een koopje gebleken, want nu is hij minstens het dubbele waard.
– Verhoeven: ik snapte niet echt waarom ze hem erbij hadden gehaald, want als 3e keeper kun je net zo goed bijvoorbeeld Padt daar neerzetten, maar met zijn ervaring kan hij toch wel handig zijn. Leuk voor in de breedte.
– Pantelic: hij kreeg eerst veel kritiek, maar rekent daar nu mee af door met de week beter te gaan spelen. Hij kan heel belangrijk worden voor Ajax dit jaar als goaltjesdief, ook goed gehandeld aangezien hij veel meer salaris wilde van andere clubs.
– Kerlon: nog weinig van gezien. Ik heb goede hoop dat hij Ajax kan versterken, en hij is ook sowieso geen miskoop omdat het ze bijna niks kost, maar ik verwacht toch wel dat hij in deze weken eens een keer bij de selectie kan aanhaken.
– Zé Eduardo: hetzelfde verhaal als Kerlon, gehaald voor de toekomst, moeilijk te beoordelen.

Reageren op dit bericht