Peter Bosz persco EL

Ajax is op alle scenario’s voorbereid

Ajax kan zich donderdagavond plaatsen voor de finale van de Europa League. Het zou de eerste Europese finale worden voor de Amsterdammers sinds 1996. Toen was Juventus de tegenstander in de finale van de Champions League. Ajax verdedigt tegen Olympique Lyon een 4-1 voorsprong, maar de Amsterdammers gaan niet op de verdediging spelen. “Natuurlijk is een goal voorkomen belangrijker. Maar dat gaan we doen door zelf proberen te scoren. We willen daarin geen keuze maken”, stelt Peter Bosz in aanloop naar de wedstrijd in het Parc Olympique Lyonnais.

Bosz wordt moe van de vraag over het feit dat Ajax het moeilijk heeft in Europese uitwedstrijden. “Nog een paar vragen hierover en we krijgen er bijna een complex van”, zegt de hoofdtrainer van Ajax ligt geïrriteerd. “Natuurlijk is het een verschil of je thuisspeelt met de steun van 50.000 fans of dat er 60.000 tegen je zijn. Maar ik probeer mijn spelers duidelijk te maken dat het geen verschil mag zijn, dat ze juist no gemotiveerder moeten zijn. We moeten leren om altijd zo snel mogelijk ons eigen spel te gaan spelen. Snel aan de bal komen en zorgen dat de tegenstander achter ons en de bal aanloopt.”

De voorzitter van Olympique Lyon liet zich onlangs uit over de kansen van zijn club tegen Ajax. Daarin liet hij weten nog alle vertrouwen te hebben in een goed resultaat en plaatsing voor de finale van de Europa League. Peter Bosz is door die uitspraak niet verrast. “Als ik de voorzitter van Lyon was, zou ik hetzelfde doen”, aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie. “Ik zou dan ook niet zeggen dat wij ons al gewonnen hebben gegeven.” Bosz weet dat er gekkere dingen zijn gebeurd in het voetbal en denkt dan ook niet dat Ajax er al is, al is de uitgangspositie prachtig. “Maar we zijn op alle scenario’s voorbereid.”

Vermoedelijke opstelling:
Onana; Veltman, Sanchez, De Ligt, Viergever; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.

Bron:
Ajax.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.