Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 19 april 2016 13:03 – Bron: Ajax.nl

In navolging van de 15-jarige Abdallah Aberkane haalt Ajax opnieuw een toptalent weg uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Pascal Struijk maakt na afloop van het huidige seizoen de overstap naar de Amsterdammers. Dit heeft Ajax bekend gemaakt op de officiele website. De 16-jarige verdediger tekende een contract dat hem voor twee jaar bindt aan de club uit Amsterdam.

De B-junior, die dit seizoen voornamelijk uitkwam in de A1 van de club uit de Hofstad, is erg content met zijn transfer. “Ik wil me bij Ajax verder ontwikkelen tot een betere speler. Vervolgens wil ik het eerste elftal halen,”
aldus de verdediger. Aangezien Struijk in de A1 speelde, uitkwam tegen Ajax en daarnaast ook bij Oranje -17 zat, kent hij al behoorlijk wat toekomstig teamgenoten.

Ook Patrick Ladru, hoofd jeugdscouting, is in zijn nopjes met de overgang van Struijk naar De Toekomst. “Pascal is nog een B-junior, maar speelt dit hele seizoen al in de A1 van ADO Den Haag. Daar zijn tegenstanders vaak twee jaar ouder. Dan moet je echt vechten in de duels. Ik denk daarom dat het heel goed is dat hij naar Ajax komt voor de volgende stap in zijn ontwikkeling.”
 

Reageren op dit bericht