‘Ajax kan Huntelaar komende zomer gratis overnemen’

1420802214

Klaas-Jan Huntelaar zou aankomende zomer wellicht zijn rentree in het shirt van Ajax kunnen gaan maken. De 32-jarige goalgetter staat bij Schalke 04 nog onder contract tot de zomer van 2017, maar heeft volgens BILD een speciale Ajax-Klausel in zijn contract staan. Dit houdt in dat als Ajax zich deze zomer meldt en de spits een overstap ook ziet zitten, dat de Amsterdamse club niks hoeft over te maken naar de Duitse topclub.

Frank de Boer maakte er afgelopen januari geen geheim van dat hij de aanvaller graag aan zijn selectie toe had willen voegen. “Want dat is een speler van wie je weet dat we met hem écht stappen kunnen maken. Met zijn ervaring, met zijn doelpunten”, sprak De Boer destijds vol lof. “Nu moeten we vissen in een vijver met twintigjarige jongens, die misschien tien goede wedstrijden hebben gespeeld, maar die geven geen zekerheid dat ze het ook bij Ajax kunnen.”

Volgens de oefenmeester was Huntelaar echter geen reële optie in de winter, zo liet hij twee maanden geleden weten voor de camera’s van Ajax TV. “Volgens mij is hij zeer tevreden, maar we hebben het natuurlijk wel geprobeerd. Lukt het niet om een nieuwe aanvaller aan te trekken, dan moeten we het met de huidige selectie doen. Het moet dan stukken beter. Een versterking moet gewoon een toegevoegde waarde zijn, waarvoor je blind je hand in het vuur kan steken. Huntelaar was zo iemand.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.