Maximilian Wöber Ajax

Ajax kansloos onderuit tegen Wolfsburg

Ajax heeft een oefenwedstrijd tegen VFL Wolfsburg kansloos verloren. De Amsterdammers gingen met 0-3 onderuit tegen de ploeg waar Riechedly Bazoer niet bij de wedstrijdselectie zat. Camacho, Ginczek en Mehmedi maakten de doelpunten voor de Duitsers die allemaal in de tweede helft vielen.

Erik ten Hag gebruikte de oefenwedstrijd om onder meer Kristensen, Blind, Wöber, Van de Beek, Siem de Jong en Zakaria Labyad speelminuten te laten maken. Via Labyad en De Jong was Ajax nog gevaarlijk in de openingsfase, en aan de andere kant waren het Weghorst en Błaszczykowski die op doelman Lamprou stuitte.

Pas in de tweede helft ging Wolfsburg los. Lamprou stompte een voorzet weg waarbij hij en Blind op de grond bleven liggen en Camacho in een leeg doel kon scoren. Blind ging met rugklachten van het veld en ook Van de Beek werd gewisseld. Daarmee ging het zeker niet beter, want vijf minuten later stond de 2-0 op het scorebord. Door een blunder van Wöber bepaalde Mehmedi uiteindelijk de eindstand op 0-3.

Opstelling Ajax:
Lamprou; Kristensen, Schuurs, Blind (61. Bakker), Wöber; Van de Beek (61. De Wit), Ekkelenkamp (84. Kühn),  S. de Jong (77. Jensen); Lang, Sierhuis (88. Ylatupa) en Labyad

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.