Ajax kent geen problemen met zwak ADO Den Haag

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 29 januari 2017 16:42 – Bron: FOX Sports

1469623920
Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag zonder enige problemen gewonnen. De thuisploeg nam vanaf de eerste minuut het initiatief en gaf dit niet meer weg. De bezoekers uit de Hofstad mochten zichzelf uiteindelijk gelukkig prijzen dat het maar 3-0 werd.

In de eerste helft waren de ogen vooral gericht op Justin Kluivert. De jonge Ajacied maakte zijn debuut in de basis en leek weinig last te hebben van de spanning. Met vlagen was de rappe buitenspeler onhoudbaar. De verdediging van ADO had in de eerste helft geen antwoord op Kluivert junior en het spel van Ajax. Na iets meer dan tien minuten profiteerde Ajax voor het eerst van de falende verdediging van de bezoekers. Kasper Dolberg zette met een simpele pas Hakim Ziyech alleen voor doelman Setkus. De Marokkaanse middenvelder bleef uitermate rustig en zette Ajax op een verdiende voorsprong.

De thuisploeg nam na de 1-0 wat gas terug, maar ook op lager tempo kwam Ajax gemakkelijk tot goede kansen. Zo schoot Amin Younes in kansrijke positie net naast en kopte Nick Viergever op de lat. De terechte 2-0 viel uiteindelijk tien minuten voor de rust. De man die vorige week al zo mooi scoorde sloeg opnieuw toe. Lasse Schöne krulde een vrije trap van ruim 25 meter op schitterende wijze in de bovenhoek.

Ook in de tweede helft was het Ajax dat de grootste kansen kreeg. Zo leek Dolberg eindelijk het net weer eens te vinden. De jonge Deen dacht met een schitterende omhaal de 3-0 op het scorebord te zetten, maar raakte de lat. Door het uitblijven van de verlossende derde treffer bleef ADO in de wedstrijd. Ondanks dat Ajax vele malen sterker was kregen ook de bezoekers uit de Hofstad kansen. Tot tweemaal toe ontsnapte Schaken aan de Ajax defensie, maar kwam tekort voor de aansluitingstreffer.

De beslissing kwam uiteindelijk een kwartier voor tijd. Dolberg kreeg loon naar werken en sloeg toe uit een corner van Schöne. De assist kwam op naam van Klaassen die de bal bij de eerste paal verlengde. In de slotfase kreeg Ajax nog enkele kansen om verder uit te lopen, maar Younes en Kluivert hadden het vizier niet op scherp staan.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.