Ajax kent goede generale richting duel met ADO

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 09 januari 2016 20:43 – Bron: Ajaxinside

Ajax heeft het oefenduel met de Duitse middenmoter Hamburger SV winnend afgesloten. In het Turkse Belek won de ploeg van Frank de Boer verdiend met 1-3. In een weinig hoogstaande wedstrijd werden de Amsterdamse doelpunten gemaakt door Arek Milik (2x) en Viktor Fischer. Hiermee kent Ajax een goede afsluiting van het trainingskamp in Turkije richting de hervatting van de Eredivisie. Volgende week zondag treedt Ajax aan in het Kyocera Stadion tegen ADO Den Haag.

De Boer kon niet beschikken over Davy Klaassen en Anwar El Ghazi, die beiden een lichte blessure opliepen tijdens de training. Verder stuurde hij zijn sterkste elf het veld in. Daley Sinkgraven nam de nummer tien positie in en Amin Younes en Viktor Fischer stonden op de flanken.

In de beginfase was het HSV dat de lakens uitdeelde. Op een gekraakt schot van Hunt na, konden de Duitsers echter niks creëeren. Na een kwartier kwam Ajax beter in zijn spel en leverde dit direct een goal op. Younes omspeelde zijn directe tegenstander en schonk de kans aan Milik en Bazoer, die beiden het doel niet wisten te vinden. In de rebound wist Milik via het hoofd van keeper Adler alsnog de openingstreffer te maken: 1-0.

De tweede helft was amper drie minuten uit toen Ajax de score verdubbelde. Een goede actie van Van de Beek leidde de 2-0 in. Na een combinatie met Younes gaf hij de bal af op Fischer, die de bal rustig in het doel schoof. De Amsterdammers hadden er vervolgens zin in en was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de ingevallen Drobny. De derde goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Younes kwam naar binnen en nam het goal onder vuur, maar Drobny wist in eerste instantie nog te redden. Milik stond vervolgens klaar om zijn tweede doelpunt binnen te koppen.

Ajax vond het vervolgens wel welletjes en liet de touwtjes een beetje vieren en De Boer gunde Abdelhak Nouri nog zijn officieuze debuut. HSV kwam in de slotfase nog terug tot 1-3. Een vrije trap van Hunt werd geblokt, maar in de rebound wist hij Jasper Cillessen te verschalken. HSV zette hierna nog even aan en nam de goal nog een paar keer onder vuur, maar tot meer doelpunten kwamen ze niet.

Scoreverloop:

0-1 Milik (22′)

0-2 Fischer (48′)

0-3 Milik (66′)

1-3 Hunt (80′)

Opstelling Ajax: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer (Schöne, 81’), Gudelj, Sinkgraven (Van de Beek, 46’), Fischer (Cerny, 62’), Milik, Younes (Nouri, 78’)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.