Ajax kent goede generale voor Johan Cruijff Schaal

Ajax heeft woensdagavond een ruime zege geboekt op Leeds United. De Amsterdammers waren met maar liefst 4-0 te sterk voor de nummer 9 uit de Premier League van afgelopen seizoen. Daarmee kende het team van Erik ten Hag een uitstekende generale voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal van aanstaande zaterdag tegen PSV.  Eerder op de dag won ook Jong Ajax al van Leeds United met 3-1.

De Amsterdammers kwamen al vroeg op voorsprong toen Leeds-verdediger Ayling een fout maakte welke door Davy Klaassen werd afgestraft: 1-0. Aan de andere kant moest Pasveer redding brengen op een schot van Koch. Nog binnen het half uur kwam Ajax echter al op een 2-0 voorsprong toen Perr Schuurs door de as van het veld denderde en de bal over de keeper heen liftte. Vlak voor rust was het opnieuw raak toen Ryan Gravenberch van grote afstand aanlegde voor een schot en hard raak knalde.

In de tweede helft viel een stuk minder te beleven. Beide teams voerden aardig wat wissels door. Leeds United kreeg een grote kans op een treffer toen Pasveer redding bracht op een inzet van Dallas waarna Bamford in de rebound op de paal schoot. In de slotfase van het tweede bedrijf bepaalde invaller Danilo alsnog de eindstand op 4-0 door vanaf de rand van het strafschopgebied geplaatst raak te schieten.

Opstelling Ajax:
Pasveer, Mazraoui (75, Regeer), Schuurs (46. Timber), Martínez (61. Magallán), Blind (60. Baas), Gravenberch (68. Jensen), Taylor (83. Llansana), Klaassen (60. Ekkelenkamp), Berghuis (46. Neres), Haller (68. Martha), Tadic (68. Danilo)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.